Route Dag 3 Maashorst

 
Op de derde en laatste dag staat eindelijk echt de Maashorst centraal, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Vanaf de start wordt via een van de nieuwe maashorst-fietspaden het natuurgebied doorkruist. Na deze kennismaking volgt de eerste stop in Nistelrode. Even verderop splitsen de routes en maken de 60 km. rijders een lus richting Loosbroek naar de rand van de Heeswijkse bossen. Na een welverdiende pauze bij Stanserhorn keren zij via het landelijke buitengebied weer terug naar de omgeving van Uden. Beide afstanden voeren vanaf daar gezamelijk weer de Maashorst in. Onderweg worden in de landerdse bossen zowel het wengebied van de Wisenten (europese Bizons) als de inmiddels in gebruik genomen natuurbegraafplaats Maashorst gepasseerd.
Ook op de derde dag is het eindpunt in Schaijk bij feesterij de Potter

 

  

Kaarten:

 
Route van de 35 Km

 

Route van de 60 km
 

 

Controle / pauzeplaats Pumke 

Eetcafé ’t Pumpke is een begrip in de regio.

Gelegen in het gezellige en sfeervolle dorpshart van Nistelrode is ’t Pumpke een uitvalsbasis voor vele fietsers en wandelaars op ontdekkingstocht door De Maashorst.

Eetcafé ’t Pumpke staat voor onvervalst genieten. Eerlijk, zonder al teveel franje. Gebruikmakend van eersteklas streekgerechten, aangevuld met culinaire klassiekers naar wens van onze trouwe klanten.

Voor deelnemers aan de MAASHORST Fiets 3 Daagse bieden zij het 2e drankje gratis aan bij een dinee.

(website)

 

2e Controle / pauzeplaats op de 60Km Standserhorn

Stanserhorn is een heus familiebedrijf dat van een klein bruin café is uitgegroeid tot een grote horeca-exploitatie. In het café is de mogelijkheid om van de menukaart of een snelle hap te kunnen genieten. U heeft een ruime keuze aan verrassend lekkere, creatieve of culinaire menu's.

Het terras is gedeeltelijk overdekt en eventueel in het voor- en najaar verwarmd. Voor de kleine gasten is naast het terras een volledig afgesloten speeltuin waar de kleine gasten zich lekker uit kunnen leven. Stanserhorn is gelegen langs diverse wandel- en fietsroutes dus het is een ideale locatie om even een pauze in te lassen en te genieten van de omgeving onder het genot van een drankje of hapje.

 

 

Bezienswaardigheden op de route:

Op onze route door de Maashorst komen we langs de  natuurbegraafplaats. (website)

Deze begraafplaats ligt midden in de natuur, er mag rond gewandeld of gfietst worden op de paden.

Er is ook de mogelijkheid tot een rondleiding met extra informatie (gratis)

Mogelijk krijgt u ook nog een glimp te zien van onze Wisenten (artikel)

 

Voor de 60km:

Kersouwe openluchttheater Heeswijk Dinther (website)

 

Sponsors

Korting bij Hartje Groen

          potter logo

Copyright © 2017 Maashorst Fiets 3 Daagse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.