Route Dag 3 Heesch 35Km Berlicum 60Km

 

De derde dag gaat, het kan eigenlijk niet anders, de westelijke kant van de Maashorst in. Via Herperduin met vennen en zandverstuiving en vervolgens de bosrijke zuidkant van Oss wordt de omgeving van de Geffense Bosjes aangedaan. Terwijl de 35 km fietsers vanaf hier afzakken naar Heesch waar deze dag hun pauzeplaats is, gaan de 60 km. rijders door naar Nuland en Rosmalen. Hun rit voert zelfs tot aan het nieuwe Maximakanaal met daarna een welverdiende pauze in Berlicum, Via een afwisselend open en natuurrijk landschap bereikt men na de pauze Loosbroek om daarna nabij Nistelrode weer aan te sluiten op de 35 km route. Vanaf hier gaan beide afstanden gezamenlijk dwars door de kern van het Maashorstgebied. Genietend van al het fraais dat dit natuurgebied ons te bieden heeft rijden we zo de afsluitende kilometers terug naar de startplaats.

   

Kaarten:

 
Route van de 35 Km
Route van de 60 km
 

 

Controle / pauzeplaats 35Km Tunneke Heesch

Een plaats voor een heerlijk kopje koffie of om één van onze bieren van tap of van te fles proeven. Een café waar een ieder zich op zijn of haar gemak voelt en altijd met een prettig gevoel de deur weer uit gaat.  (website)

 

Controle / pauzeplaats 60Km 't Haasje Geffen 

Café 't Haasje: gezelligheid kent geen tijd. Van oudsher de ontmoetingsplaats tijdens de jaarlijkse kermis, carnaval of tijdens de jaarlijkse boerenmarkt Effe noar Geffe. Heel graag trekken wij dan alle registers open om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, vanzelfsprekend toch.. (website)

 

2e Controle / pauzeplaats op de 60Km De Prins Berlicum

Eetcafé de Prins is al jaren het gezelligste eetcafé van Berlicum. Het pand staat aan de Hoogstraat en is duidelijk te herkennen aan het gezellige terras en de karakteristieke uitstraling. U kunt 7 dagen per week bij ons terecht in het café, het restaurant of buiten op het terras. Elke dag is de keuken geopend vanaf 12 uur ‘s middags tot half 10 ‘s avonds. In het café hangt een huiskamersfeer en kunt u terecht voor een informele borrel met eventueel heerlijke hapjes van onze borrelkaart.   (website)

 

Bezienswaardigheden op de route:

Gietenhouder Go-at-Chees heeswijk bleeke 7 elke dag open van 6 tot 22 uur. (website)

Op onze route door de Maashorst komen we langs de  natuurbegraafplaats. (website)

Deze begraafplaats ligt midden in de natuur, er mag rond gewandeld of gefietst worden op de paden.

Er is ook de mogelijkheid tot een rondleiding met extra informatie (gratis)

Mogelijk krijgt u ook nog een glimp te zien van onze Wisenten (artikel)

 

 

 

Klik voor Aanbieding

 

 

hartjegroen logo

 

 

          potter logo

Copyright © 2018 Maashorst Fiets 3 Daagse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.