Route Dag 2 Ravenstein

 

De tweede dag van editie 2017 is de Ravenstein-route genoemd maar voert met name de 60 km fietsers aanzienlijk verder weg. Vanaf de start wordt allereerst via Herpen naar het uit tijden van hoogwater bekende buurtschap Keent gereden. Veel natuurschoon dus voordat vestingstadje Ravenstein met haar oude stadswallen bereikt wordt. Na de pauze splitsen de routes en volgt voor de 60 km rijders een rit via o.a. het historische plaatsje Batenburg en Stoomgemaal de Tuut naar natuur- en watersportgebied de Gouden Ham.
Na de oversteek van de Maas voegen de routes zich in een van de vele kleine dorpjes van het maasland weer samen. Via Herperduin, het noordelijkste deel van de Maashorst, met o,a, de zandverstuiving Maupertuus en het Groot Ganzenven wordt eindpunt Schaijk weer bereikt.

 

 

Kaarten:

 
Route van de 35 Km

 

Route van de 60 km
 

 

Controle / Pauzeplaats 35/60Km De Keurvorst

Hotel De Keurvorst was in de 16e eeuw een stadsherberg en de pleisterplek voor menig handelaar, reiziger en bewoner van Ravenstein. Tegenwoordig is dit niet anders; toeristen, zakelijke gasten en inwoners van Ravenstein weten hun weg naar De Keurvorst, om diverse redenen, nog altijd te vinden. Dat is ook direct de kracht van De Keurvorst, het is een ontmoetingsplek voor iedereen. Een ideale plek en voor ieder wat wils: voor een heerlijk kopje koffie na een leuke stadswandeling, een wijntje met vrienden op een vrijdagmiddag, meezingen met Hollandse liederen tijdens de liederentafel, een heerlijk en gezellig diner in het restaurant of juist een overnachting op een bijzondere plek in een historisch mooi pand.

(Website)

 

2e Controle / Pauzeplaats 60Km Mooke moore

Moeke Mooren in Appeltern is een gezellig familiebedrijf met diverse gezellige en gastvrije horeca. Het ligt in het land van Maas en Waal in het prachtige recreatie- en natuurgebied “De Gouden Ham”. Fietsers, wandelaars, vissers, zwemmers en natuurliefhebbers komen niks te kort in dit prachtige watersportgebied. Een schitterende omgeving voor een zakelijk evenement of een dagje uit.

(website)

 

Bezienswaardigheden op de route:

Ruïne Batenburg in de route van 60Km gratis  te bezichtegen op vertoon stempelkaart (aangeboden door de organisatie)

Stoomgemaal de Tuut in Appeltern in de route van 60Km rondleiding stoomgemaal €3.50 p.p. (website)

Oorlogs monument wim de kleijn in de route van 35/60 Keent

Plaats Ravensteijn is een mooie plaatsje om zelfstandig een rondje te wandel/fietsen in de route van 35/60Km

 

 

 

 

 

Sponsors

Korting bij Hartje Groen

          potter logo

Copyright © 2017 Maashorst Fiets 3 Daagse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.