Route Dag 2 Uden 35Km Volkel 60Km

 

Op de tweede dag wordt de zuidelijke Maashorst doorkruist. Via de Mineursberg en Zeeland gaan beide afstanden nog gelijk op. Na Zeeland fietsen de 35 km rijders via de rustige en bosrijke noordrand van Uden naar pauzeplaats de Vrije Teugel aan de rand van de Bedafse Bergen. De deelnemers aan de 60 km. maken een fraaie lus rondom vliegbasis Volkel waar als je geluk hebt nog een F16 gespot kan worden. De route wordt vervolgd rondom Odiliapeel en Volkel naar de zuidrand van Uden om vervolgens nabij de Bedafse Bergen weer bij de 35 km aan te sluiten. Beide afstanden duiken daarna het groen in om o.a. via de altijd prachtige Slingerpad tussen Schaijk en Zeeland uit te komen. Onderweg is misschien nog een Tauros of Wisent te zien voordat de fraaie vernieuwde fietspaden iedereen weer terug voeren naar het startpunt

 

Kaarten:

 
Route van de 35 Km
Route van de 60 km
 

 

Controle / Pauzeplaats 35/60Km Teugel Resort Uden

Teugel Resort Uden biedt veel mogelijkheden voor een gezellig dagje uit met familie of collega's. Zo vindt u op ons terrein een uitdagend klimpark met verschillende routes, waarna u rustig kunt bijkomen op ons terras. Tevens is het ook mogelijk om een sportieve activiteit te organiseren in onze outdoor gym. (website)

 

2e Controle / Pauzeplaats 60Km Brabantsehoeve Volkel

De Brabantse Hoeve is een authentieke boerderij met sfeervolle hotelkamers, een stijlvolle vergaderruimte, gezellig koffiehuis en een fraai terras. Geheel in de stijl van honderd jaar geleden, maar voorzien van alle moderne gemakken. Daarnaast zijn wij een officiële trouwlocatie van de gemeente Uden. Vele bruidsparen kiezen ervoor om in deze unieke sfeer elkaar het jawoord te geven. De boerensauna met uitzicht op grazende paarden maken deze locatie extra bijzonder.(website)

 

Bezienswaardigheden op de route:

 

Molen Klein gaalNooit Gedacht of Molen van Klein Gaal was een ronde stenen molen te Schaijk, die gebouwd is in 1858. Het restant van de molen bevindt zich aan de Kleingaalseweg 11-13 te Schaijk. In 1950 werden voor het laatst herstelwerkzaamheden aan de molen uitgevoerd, doch in 1961 werd ze alsnog onttakeld.

 

EcoductEcoduct Slabroek is in 2003 geopend als natuurcompensatie voor de aanleg van de A50 die hij overspant. Recreanten mogen er ook gebruik van maken. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit gevolgen heeft voor het gebruik van de natuurbrug door zoogdieren; ze lijken het ecoduct zelfs te vermijden. Toch zijn tijdens het onderzoek acht zoogdiersoorten geregistreerd, waaronder ree, bunzing, das en vos. 

 

Slabroek

 

 

 

In een monumentale, gerestaureerde 

langevelboerderij uit de 18e eeuw is bezoekerscentrum Slabroek gevestigd. Het is het levende hart van de Maashorst, dat jaarlijks door velen wordt bezocht en de uitvalsbasis voor verschillende wandelingen. Je vindt er o.a. informatie over het omringende natuurgebied en een permanente tentoonstelling. Op het erf staan picknicktafels, banken en een bijenstal. In de buurt van de Keelweg liggen enkele grafheuvels, waar ooit urnen met as van overledenen werden bijgezet. Stille getuigen van het leven van een kleine duizend jaar voor het begin van onze jaartelling.

Klik voor Aanbieding

 

 

hartjegroen logo

 

 

          potter logo

Copyright © 2018 Maashorst Fiets 3 Daagse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.