Route Dag 1 Langeboom 35Km Mill 60Km

 

De eerste route voert de deelnemers vanaf de start richting buurdorp Reek. Parallel aan de reekse bossen zakt men vervolgens af naar de uitlopers van de Graspeel en vervolgens door het langgerekte Langenboom naar waterplas “De Kuulen” In dit fraaie stukje natuur van de oostelijke Maashorst bereiken we de eerste pauzeplaats. Kort na de rust splitsen de routes zich en gaan de 60 km. fietsers op pad richting Mill, Wilbertoord tot aan de bosrijke rand van Wanroy. Na een tweede pauze gaat de rit verder in noordelijke richting en sluit nabij Landgoed Tongelaer weer aan bij de 35 km. route. Via natuurgebied de Maurik en gehuchtje Driehuis bereikt men Reek en dan is het via enkele polderweggetjes nog maar een klein stukje naar eindpunt de Potter in Schaijk. 

  

Kaarten:

 
Route van de 35 Km
Route van de 60 km
 

 

 

Controle / Pauzeplaats 35/60Km Valkhoeve Langeboom

Bij Logement de Valkhoeve vinden natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, levensgenieters en  zogenaamde waterratten de mogelijkheid om hun hart op te halen. Langgevelboerderij de Valkhoeve ligt in het natuur- en recreatiegebied de Kuilen op de grens van Mill en Langenboom (website

 

2e Controle / Pauzeplaats voor 60Km Lagerhuis Mill

Het café biedt u een stijlvolle uitgaansgelegenheid voor jong en oud. Deze is dan ook geheel vernieuwd in oud bruin met een nostalgische engelse sfeer. Darten staat centraal in het cafe. Ook voor een partijtje biljarten kun je hier terecht (website)

  

Bezienswaardigheden op de route:

Valkhoeve (pauzeplaats) De Valkhoeve Mill staat synoniem voor natuur, rust, ruimte, bourgondisch genieten en luxe. Met het inpandige bezoekerscentrum en als toeristisch ontmoetingspunt is het de  centrale ontmoetingsplaats van dit prachtig landelijk gebied met haar rijke (pre-)historie en unieke parels.  Bent u benieuwd naar wat de Valkhoeve u te bieden heeft? (website)

Defensiekanaal of Peelkanaal werd in 1939 in de Peel gegraven - vanaf Griendtsveen - als onderdeel van de Peel-Raamstelling. Het kanaal reikt tot de Raam, een riviertje boven Mill. Het deed dienst als afwateringskanaal en antitankgracht, waardoor het al snel de naam Defensiekanaal kreeg. (website)

 

 

 

 

Klik voor Aanbieding

 

 

hartjegroen logo

 

 

          potter logo

Copyright © 2018 Maashorst Fiets 3 Daagse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.