Route Dag 1 Grave

 

De eerste dag voert de deelnemers vanaf de start richting de Maas en haar natuurlijke en natuurrijke omgeving. Via rustiek landelijk gebied met o.a. de Hertogswetering en gemaal van Sasse komt het oude vestingstadje Grave in zicht. In het oude centrum is naast een pauze ook een enkele kasseistrook in de route opgenomen. De 60 km. rijders maken voor hun aankomst in Grave een extra lus naar de Hatertse Vennen en de fraaie natuur van de Kraayenbergse plassen. Vanuit Grave gaan beide afstanden via het stroomgebied van rivier de Raam richting Escharen en Langenboom. Het meest oostelijke deel van de Maashorstbossen nabij Reek wordt uiteraard niet vergeten voordat het eindpunt in Schaijk bereikt wordt.

 

 

Kaarten:

 
Route van de 35 Km

 

Route van de 60 km
 

 

 

Controle / Pauzeplaats 35/60Km De Gouden Leeuw

In Grave, het gezellige vestingstadje aan de Maas, vindt u op het marktplein Café de Gouden Leeuw. Café de Gouden Leeuw stamt uit het jaar 1750 en deed vroeger dienst als hotel. Tegenwoordig staat Café de Gouden Leeuw bekend als een gezellige eet- en drinkgelegenheid, waar u tegen een betaalbare prijs kunt genieten van een hapje en een drankje

(website)

 

 

2e Controle / Pauzeplaats voor 60Km De Eikenhorst

Naast het houden van ongeveer 95 melkkoeien met bij behorend jongvee, is de familie Sengers sinds juni 2014 gestart met het organiseren van familie-uitjes, bedrijfsuitjes of andere gezellige aangelegenheden voor teambuilding. In de geheel in stijl verbouwde schuur, oorspronkelijk gebouwd in de 18e eeuw, is een ontvangstruimte gerealiseerd voorzien van alle benodigde faciliteiten. Met een knipoog naar de hedendaagse veehouderij kan tijdens de diverse boerenspelen en of Agrolympics nader kennis worden gemaakt met de boerenwerkelijkheid. 

(website)

  

Bezienswaardigheden op de route:

Kaas en zuivelboerderij De Diervoort 60km (Overasselt)

Antiek en curiosa Theo gerrits  35/60km (Grave) 

Klooster + Tuin capucijners 35Km (Velp)

 

 

 

 

Sponsors

Korting bij Hartje Groen

          potter logo

Copyright © 2017 Maashorst Fiets 3 Daagse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.