1e Editie 2016

1e MAASHORST Fiets 3 Daagse succesvol verlopen

 

Drie dagen lang, van 7 t/m 9 juni, was oostelijk Noord-Brabant het domein van en voor fietsliefhebbers.
Vanuit Schaijk grenzend aan Maasland,  land van Ravenstein en de Maashorst, een van de grootste aaneengesloten Nederlandse natuurgebieden, vond de eerste MAASHORST Fiets 3 Daagse plaats.

 

Ruim 450 deelnemers mochten dagelijks kiezen uit een fietsroute van 35 of 60 km, keurig gepijld zoals dat bij ons gebruikelijk is.
Zaten er voor de plaatselijke en regionale deelnemers soms nog verrassende weggetjes en bezienswaardigheden in de route, voor de fietsers van verder weg was dat zeker veelvuldig het geval. We mochten mensen uit diverse delen van Nederland o.a. Noord-Holland en Friesland verwelkomen en mede door het schitterende weer was het voor allen drie dagen genieten.
 
Onder de deelnemers was dit jaar een jubilaris, Jeanette Spanjers uit Schaijk nam voor de 25e keer aan de jaarlijkse Fietsmeerdaagse deel.
Zij en ook de andere fietsers en fietsters  reden de eerste dag richting Zeeland, Volkel en Boekel, zeg maar het oostelijk deel van de Maashorst. De tweede dag verliep via Herperduin richting de Maas met minder bos maar meer dijk en water in het landschap.
De derde dag tenslotte omvatte het westelijke deel van de Maashorst met vele meer of minder bekende fietspaadjes en veel natuur in de route. Elke route kende onderweg een of meer pauzeplaatsen zodat ook de inwendige mens aan bod kon komen.

 

Met hulp van vele sponsors en medewerkers van binnen en buiten Ons Verzet is het gelukt om de 35e fietsmeerdaagse  nieuw leven in te blazen. De omslag van avond- naar dagmeerdaagse is gemaakt, nu willen we graag verder uitbouwen en toewerken naar een regionaal en landelijk bekend fietsevenement. Dank aan alle deelnemers, medewerkers, startburo de Potter, sponsors van versnaperingen,  routebeschrijvingen e.d. zonder jullie hulp was dit niet tot stand te brengen.

Weersverwachting

 

Korting bij Hartje Groen

          potter logo

Copyright © 2017 Maashorst Fiets 3 Daagse. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.